آغاز انتخابات پارلمانی زودهنگام ژاپن در سایه رسوایی ها

مردم ژاپن امروز (یکشنبه) در انتخابات زودهنگام، برای انتخاب قانونگذاران مجلس سفلی این کشور پای صندوهای رای رفته اند و این محکی برای نخست وزیر جدید ژاپن برای جلب حمایت مردمی در بحبوحه رسوایی هاست.

به گزارش ایسنا، کار شعبه های اخذ رای برای انتخابات پارلمانی ژاپن آغاز شده و این آزمونی برای «شیگرو ایشیبا» نخست وزیر جدید است که تنها چند هفته پس از تصدی این سمت، به دنبال حمایت رای دهندگان و پشتیبانی آنها از حزب رسوازده خود است.

ایشیبا که سابقا وزیر دفاع بود، بلافاصله پس از پیروزی در رقابت رهبری حزب لیبرال دموکرات (LDP) خود، انتخابات زودهنگام اعلام کرد. ایشیبا 67 ساله با برگزاری انتخابات در بحبوحه کاهش محبوبیت و خشم عمومی نسبت به یکی از بزرگ ترین رسوایی های سیاسی این کشور در دهه های اخیر، به دنبال یک حکم مردمی برای حزب حاکم است.

به گزارش سی ان ان، این رسوایی های بودجه شامل میلیون ها دلار در صندوق های سیاسی غیرقانونی بود و قانونگذاران ظاهرا جیب های خود را با رشوه پر کرده یا درآمد خود را به درستی اعلام نکرده اند.

«فومیو کیشیدا» نخست وزیر سابق ژاپن تلاش کرد با جایگزینی چندین وزیر کابینه و انحلال جناح هایی که اساسا ائتلاف های درون حزبی بودند، آسیب را مهار کند، اما با درخواست استعفا مواجه شد و در ماه اوت اعلام کرد برای دور دوم نامزد نخواهد شد. جانشین او، ایشیبا، همچنین با نارضایتی عمومی از افزایش هزینه های زندگی مواجه است که با ضعف ین، اقتصاد کُند و تورم بالا تشدید شده است.

در بحبوحه این تحولات، امروز بیش از 45 هزار حوزه رای گیری در سراسر ژاپن باز شده تا بیش از 105 میلیون ژاپنی واجد شرایط آرای خود را به صندوق های رای بیندازند و قانونگذاران خود را انتخاب کنند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، بیش از 1300 کاندیدا به دنبال کسب 465 کرسی مجلس سفلی ژاپن هستند که 314 نفر از این کاندیداها را زنان تشکیل می دهند.

در این رای گیری، رای دهندگان هر کدام 2 برگه رای به صندوق می اندازند که یکی برای انتخاب کاندیدا در یک حوزه انتخابیه تک کرسی و دیگری برای انتخاب یک حزب برای نمایندگی نسبی است. ژاپن 289 ناحیه تک کرسی و 11 بلوک از نمایندگان تناسبی دارد. یک حزب یا ائتلاف باید برای تشکیل دولت 233 کرسی به دست بیاورد که حداکثر کرسی هاست.

در انتخابات قبلی، حزب حاکم لیبرال دموکرات 256 کرسی از 465 کرسی داشت، درحالیکه شریک ائتلافش یعنی حزب «کومیتو» 32 کرسی در پارلمانی داشت که به تازگی منحل شده است.

حزب لیبرال دموکرات از 1955 عهده دار امور این کشور است و با چالش هایی قوی از سوی اپوزیسیون اصلی یعنی حزب «دموکراتیک مشروطه ژاپن» روبروست. بر اساس نظرسنجی ها، مشخص شده که حزب دموکراتیک مشروطه ژاپن که 98 کرسی دارد، شاید بتواند 140 کرسی به دست بیاورد.

همچنین تصمیم رای دهندگان ژاپنی برای تعیین سرنوشت دولت شیگرو ایشیبا در انتخابات، به نظر تنبیهی برای ائتلاف او به خاطر تورم و رسوایی های مالی است که می تواند به یک دهه سلطه حزب لیبرال دموکرات بر ژاپن پایان دهد. با این حال حزب لیبرال دموکرات ایشیبا و حزب جدید کومیتو مجددا برای تشکیل ائتلاف توافق کرده اند و پیش از انحلال پارلمان در آستانه انتخابات امروز، این 2 حزب با اکثریت 279 کرسی کنترل این مجلس را در اختیار داشتند.

انتهای پیام

نظرات

captcha